اسانس چیست ؟

مواد اولیه شیمیایی سورن شیمی فروشنده اسانس اسطوخودوس می باشد. اسانس هایی که از قسمت های مختلف یک گیاه استخراج می شوند ممکن است از نظر خواص فیزیکی و شیمیایی و بو با هم اختلاف داشته باشند .این ترکیبات ممکن است در گیاهان با بعضی از مواد دیگر مثل صمغ ها و رزین ها جمع شده باشد و به همین سبب این روغن ها در معرض هوا تمایل به رزینی و اکسید شدن دارند.همچنین باید توجه داشت که شرایط محیط بر روی ترکیب شیمیایی اسانس ها یک گونه گیاهی که در دو محیط مختلف رشد داده شده باشد موثر است.

نقش نژاد گیاه را نیز باید مدنظر داشت.زمان جمع آوری نیز به طور قابل ملاحظه ای بر روی مواد موثره موجود در گیاه اثر می گذارد. مواد شیمیایی به ­کار رفته در تولید عطرمایه­ های صنعتی و طبیعی می­تواند انواع ترکیبات آلی، هیدروکربن ­ها، استرها، ترپن­ها، آلدئیدها،کتون­ها، فنل­ها و الکل­ ها را شامل شود.

2. ساختمان شیمیایی اسانس ها بر خلاف روغن های ثابت از استرهای گلیسیرین و اسیدهای چرب ساخته نشده است. طعم در خط تولید با استفاده از مواد تشکیل دهنده طعم طبیعی در پایه پروپیلن گلیکول و گلیسیرین سبزیجات خرید اسانس مرکبات ترکیب شده است. از دیگر موارد مصرف اسانس های خوراکی می توان به استفاده ی آن ها در انواع نوشیدنی، بستنی، شکلات، روغن، انواع نان و پیراشکی، انواع ژله و پاستیل و دیگر محصولات طعم دار اشاره کرد. برخی شرکت ها از اسانس های وارداتی استفاده می کنند و برخی دیگر روغن های گیاهی تولید شده در ایران را به مصرف می رسانند.

حتما بخوانید:
هدرز موتور B3 (پراید قدیم) - سام تیونینگ

تصور شود که در آب و هوای گرم همیشه گیاهان غنی از مواد موثره پرورش می یابند و در آب و هوای سرد معمولا کیفیت مواد موثر گیاهی پایین می آید.به طور کلی گیاه همیشه در شرایط طبیعی رشد و نمو خود دارای بیشترین مواد موثره و مرغوبترین ترکیبات خواهد بود.به همین صورت حتی ارتفاع از سطح دریا نیز در میزان مواد موثره در یک گیاه موثر بوده و تحقیقات نشان داده است که هر یک از گونه های گیاهی،دارای یک ارتفاع مطلوب است که در آن حداکثر فعالیت را دارا خواهد بود. مواد متشکله اسانس ها طی شرایط متفاوت تغییر می کند.بنابراین نمی توان درمورد مواد موجود در اسانس یک گیاه به طور قطع و بدون در نظر گرفتن شرایط خاص محیطی اظهار نظر کرد.اسانس ها رابطه مستقیمی با بیوسنتز،متابولیسم و فعالیت های بیولوژیکی گیاه دارند که تابع شرایط اقلیمی محیط زیست گیاه می باشند.